Fontos a megjelenésed megkomponáltsága. A személyiségedhez, alkalomhoz, alkatodhoz illő ruha, frizura, smink, illat, hozzájárul, hogy jó benyomás legyen rólad. De nem ez tesz igazán vonzóvá, elfogadhatóvá téged. Nem ezzel nyered el emberek bizalmát, szimpátiáját.

Ha önazonosan hiteles vagy és életszerető az már magában vonzóvá tesz. De ha ezt már tudod, javaslom, gondolkozz el azon, tudod-e hordani a milyenséged? Lehet, furcsának tartod ezt a gondolatot, de hidd el az élet minden területét meghatározó fontos részlet. Miért? Lehet azt rosszul, nem előnyösen viselni? De mennyire! És milyen sok esély kudarca vagy sikere függ tőle! 

Divattervezők tudnák csak elmondani igazán, mennyire fontos, hogy valaki tudja-e hordani egy estélyi vagy koktélruháját. Te magad is tapasztalhattad százszor, a helyszín, az alkalom a ruha összhangját vagy diszharmóniáját. Az összhang kellemes, vonzó, a diszharmóniában van valami szavakon túli frusztráció, nem kelt jó benyomást. 

Beszéljünk a személyiség viseléséről!


Gondolj csak Audrey Hepburn-re és Marlyn Monroe-ra! Audrey Hepburn-ből, egy törékeny, tiszta, egyszerre elegáns, mégis sokszor gyermekien pajkos nőség sugárzott. Nem lehetett nem szeretni. Míg Maryln Monroe nőiessége, szinte minden képen inkább csábító, provokatív, szexuális, vágykeltő volt. Nem véletlenül volt egyeduralkodó a férfiak szekrényajtóin és falaik poszterein. Képzeld el, ha Audrey és Marlyn tulajdonságait, viselkedését kicserélnénk!  Bizarr, néhol komikus lenne. Egyikük se lenne olyan szerethető, mint úgy, önazonosan. 

Mint, ahogy más egy nő vagy férfi hiteles jelenlétének tartalma, és másként is kell viselnie 20, 30, 40, 50 éves korában. Más a hiteles üzenete! 

Tanulható?

Megkomponálható, hogy önazonosan tudd hordani legszebb női-férfi, emberi minőséged? A válaszom, IGEN! 

Erre szeretnék neked példákat mutatni. Ha, tudsz időt szakítani rá, érteni, fogod, miről beszélek. Két sztármodell interjúját fogom megosztani veled. 

Kérlek, vedd le róla a hangot! Szánj rá átélő időt, részletekre hangolt értő figyelmet! 

A modellek hivatásuk által is megtanulták mi a legelőnyösebb mosolyuk, nézésük, járásuk. Nem kell produkálják magukat, hogy észre vegyék őket. Szépségük tanult, természetes viselése emeli értéküket és nem csak a kifutón vagy a kamerák előtt. Lehet, ott bujkál majd benned a kisördög, hogy: „Tudta, hogy veszi a kamera.”, „Nekik könnyű.”, talán az, hogy „Megjátssza magát, nem természetes.” kérdés, mennyire vagy toleráns másságra, milyen erős benned az elfogadás, az értékek, szépség részleteire, tanulásra való hajlam. Kérlek, ne véleményezz! Figyelj! Figyelj a részletekre! Ha férfi vagy, akkor is figyelj! Tanulhatsz belőle. 

Vedd, le a hangot és figyeld meg Epres Fanni királynői eleganciáját, az oldott gesztusokban is megtartott, fegyelmezett kellemét! Mihalik Enikő begyakorolt, mégis természetes, vagy természetesnek tűnő gesztusait. Itt-ott kislányosan pajkos, mégis nőies játékosságát, melyek egyszerre civilek és egyszerre professzionálisak. Tanulságos figyelni D. Tóth Kriszta profi megnyilatkozásokat inspiráló jelenlétét. Érdeklődő, a válaszokat megélő, hozzá kapcsolódó barátságos kíváncsisága előcsalogatja a riportalanyok jellemző történeteit, színeit vagy színtelenségeit. Ha levetted a hangot, ajánlom figyelmedbe a résztvevők mutatós csendjeit és a beszélgetés szavakon túli oda-vissza dinamikáját, ami mozgatója is a beszélgetéseknek! Nekem, élmény számba ment figyelni, a két modell és a kérdező B. Tóth Kriszta, széles repertoárt átölelő női üzeneteit!

Nem működik ez másként a civil életben sem. Érdemes lenne mindenkinek foglakozni a fejlesztésével!

Mi, így csináljuk. Hangolódj rá a kép szereplőinek utánozhatatlan érezhető áradására. Mindenki máshogy szép.

Ha többet szeretnél tudni a sorsdöntő kommunikációról, olvasd el az Életre való című könyvet! KATT IDE!!

 

Töltsd le INGYEN az Életre való című könyv első fejezetét!

Sikeresen megadtad az adataidat!

Valami hiba történt az adataid feldolgozása során. Kérlek, próbáld meg újra!

Mikola Péter az ezen az űrlapon megadott információkat a kapcsolattartáshoz használja fel.