Van egy dráma, vagy vígjáték, melynek te vagy a főszereplője, valamennyire írója, rendezője is. Ezt a darabot csak egyszer játsszák, pillanatai megismételhetetlenek. Gondold végig velem, hogy mennyire befolyásolja sorsod alakulását, a dráma folytatását, jól játszod-e életed drámájának vagy vígjátékának főszerepét?

Ha hallottál már verset több előadásban, érezhetted, hogy teljesen más hatást gyakorolt rád a vers egyik vagy másik előadása. Az egyiktől libabőrős lettél, a másik nem tudott közel jönni hozzád, hidegen hagyott. Pedig a szavak, a költő által leírt gondolatok ugyanazok voltak. Mi lehetett a különbség?

Írtam már Várdai István csodálatos cselló játékáról, minden alkalommal egy más dimenzióba visz, kellemes bizsergés, melegség önti el a koponyám alatti szervem és velem marad az érzés napokig, ha rá gondolok a koncertre. Lehet ugyanaz a kotta, hangszer, de ahogy ő érinti a húrokat, valahogy más hangok dalolnak a hangszerén. Maradandó érintésük van. A különbség a versmondó és a zenész jelenléte, amivel felhangolja a verset vagy a zeneművet. Azzá válik, de más minőségben, mint más.

Nincs ez másként veled sem, amikor életed szerepét játszod. Ha önazonos vagy, arra reagál a világ. Ha rád nőtt elvárások, frusztrációk vagy éppen sikereid szerepét játszod, arra érkeznek a külvilág válaszai. És egészen más válaszok. Ha olyan vagy, amilyen leginkább szeretsz lenni, abban a szerepben jól érzed magad, eséllyel ott vagy a legszerethetőbb, leghatékonyabb. Ezek rezgések, melyre tudattalanul is rezonál a világ. Amilyen a jelenléted, meghatározza a világ hozzád való viszonyát.

A kisugárzás, ami felhangolja az érdeklődést vagy elutasítást női vagy férfi minőséged iránt, ami oda, vagy elfordulást, szimpátiát vagy ellenszenvet vált ki. Itt dől el életed drámájában vagy vígjátékában a következő jelenet merre fordul.

A Mikola emberhangoló Jelenlét-tréningen játékos formában léphetsz ki a komfort zónádból és olyan szavakon túli dimenziókban nyílik lehetőséged kommunikálni, amiben ritkán van részed. Esélyt kapsz személyiséged, sorsod szavakon túl érezhető minőségét másként megtapasztalni, emberi minőséged hatékonyabb megélésre, életed darabjának érezhetőségeden keresztüli alakítására. Kizárólag egyedi korlátaid és lehetőségeid között.

 

Töltsd le INGYEN az Életre való című könyv első fejezetét!

Sikeresen megadtad az adataidat!

Valami hiba történt az adataid feldolgozása során. Kérlek, próbáld meg újra!

Mikola Péter az ezen az űrlapon megadott információkat a kapcsolattartáshoz használja fel.