Életre való

A Sorsdöntő pillanatok kommunikációja

A könyvről

Vonzás nélkül nincs igazi, csak formális kapcsolat. A vonzás motiváció, a vonzás energia, a vonzás harmónia, a vonzás esély. A vonzás, spontán, tudattalan kialakuló érzésreakció.

Megérzed egy érintésben, ölelésben, ha a vágy tüze lobban, de azt is, ha kihűlt elvirágzott egy kapcsolat. Hogy valaki természetes, szeret önmaga lenni, vagy nem az, akinek mutatja magát. Érzed az elfogadást vagy elutasítást egy adott szituációban. Vonz a belső szépség, az élet és emberszerető, együttműködő emberek, és inkább távolságot tartasz azoktól, akik valamiért frusztráltak, túlzottan dominánsak vagy bármi más okból ellenszenvesek számodra.  

Rólad is kommunikál, pletykál, emberi minőséged, szavaid mögötti szándékod, ki nem mondott gondolatod. Érezhetőségeid felhangolják a veled kapcsolatba lépő embereket, történéseid.  Ajtót nyitnak a közeledésre, együttműködése inspirálnak, vagy nem. Ezek a pillanatok sorsdöntőek lehetnek a párkapcsolatod, barátságaid kialakulásában, befolyásolják szakmai előmeneteled és minden emberi kapcsolódásod. Csinálj étvágyat magadhoz! Ahogy az étel látványával, illatával kívánatossá teszi magát, úgy teszi kívánatossá a veled kapcsolódást érezhető jelenléted.

A könyvet olvasva esélyt kaphatsz, hogy átgondold, finomra hangold a rezgést, érezhetőséged, tudat alatti kommunikációját, ami előhangolja a hozzád állást, jelentéktelen és sorsdöntő pillanatokban egyaránt! Légy legjobb önmagad!

Legyél a legjobb önmagad! Csinálj „étvágyat” önmagadhoz!

Hangold fel érezhetőségeid!

 

Ez van a könyvben

^

A jelenlét fogalma

 Érezhető emberi minőség, szándék, gondolat

^

Minden itt van, mi egyszer volt

Múltunk jelenléte a jelenben

^

Szelíd hatalom, női jelenlét

^

Mese a szerelemről

Testi-lelki érintés

^

Interakció

A kölcsönhatás dinamikája

^

A "nincs" jelenléte, a "van" hiánya

^

és még további 9 fejezet

Interakció

nterakció. Akció és reakció, személyek közötti kölcsönhatás. 

Hatás kiváltás és kiváltottság kölcsönös viszonya. 

Interakció zajlik, amikor odabújik a gyermek az édesanyjához vagy édesapjához és ő becézi, kényezteti. Kölcsönösen hatnak egymásra. Interakció az, ha hisztizik az aprónép és a felelős felnőtt, így vagy úgy próbálja csitítani. Interakció, ami a tanár és diák között zajlik motiváció és elmarasztalás, vagy az, amikor pozícióharcot vívnak a kamaszlányok, vagy a fiúk virtusból erőt fitogtatnak egymással szemben. 

Interakció a csábítás és az elutasítás, a közeledés, és ami az után következik. Interakció az üzleti tárgyalás is és még hosszan sorolhatnám. 

Nézzünk rá ezekre a helyzetekre, amelyekkel gyakran találkozhatsz, legfeljebb nem, vagy csak ritkán gondoltad át, mi is zajlik le ilyen szituációkban. 

Biztosan ismered a közszereplőket, akikkel példálózni fogok, de ha mégsem, nevüket, tevékenységüket megtalálod az ismert videómegosztón. Ha nincs emléked róluk, magad is megfigyelheted ha szeretnéd, amiről beszélek. Ha mást gondolsz, az tedd nyugodtan! Semmivel nem kötelező egyetérteni! Minden esetre, érdemes átgondolni, leellenőrizni felsorolt a hatásokat, összefüggéseket!

A könyveladási listák vezetője, sokéves rekordere, többszörösen díjazott, nagy tekintélynek örvendő Müller Péter. Spirituális könyvei magvas gondolatokkal, filozófiákkal tanítják az olvasókat. Azt vettem észre személyes találkozásunk alkalmával és több videót végignézve, hogy Müller Péter a mester pozíciójából beszél az emberekkel, legyen az előadás, interjú vagy privát beszélgetés. Azzal a tudással, karizmával el is éri, hogy akivel kapcsolatba kerül, az tanítvánnyá változik. Mondhatjuk tehát, hogy Müller Péter interakcióit meghatározza az ő markáns személyisége, tudása, önmagáról kialakított képe, elfogadottsága. Ő a mester, a többi ember a tanítvány, a tisztelő.

Figyeljük meg Csernus Imre pszichológus előadásait. Az ő fellépése messze eltér Müller Péterétől. Ő, pácienssé változtatja hallgatóságát, méghozzá, olyan páciensekké, akiknek jól megmondja a terapeuta, hogy milyen gyengék, gyarlók, bénák, akik saját sorsuk elrontói, akik, ha még nem vették volna észre, szakember segítségére, életmódváltásra szorulnak. Az ő interakciója felülről, határozott, konfrontatív kioktatással kezeli a vele kapcsolatba kerülőt. Ezzel a kapcsolódással is a többiek fölé helyezi magát, és ha megfigyeled, az interjúkban is inkább, mint pszichiáter, nem, mint privát ember nyilvánul meg, és gyakran átveszi az irányítást. Megállapíthatjuk, hogy fellépésével, emberi tartalmával ő is pozicionálja a vele kapcsolatba kerülőt, kliens pozícióba. Valószínű ez brandépítésének, személyes terápiás módszertanának eszköze is ez a stílus.

Nem maradhat ki a felsorolásból Feri atya (Pál Ferenc), aki kedves humoros stílusával, humoros bölcsességével rövid időn belül elnyeri hallgatósága szimpátiáját. Áradó emberszeretete, játékos kreativitása, előadásmódja egyenrangú, baráti érzést vált ki az emberekből. Őt is az emberi minősége stílusa pozícionálja. Nem mesternek és nem is elmarasztaló durván kritizáló pszichiáternek, hanem baráti segítőnek tekintik a hozzá fordulók, így is viszonyulnak hozzá.

Miről is van szó, az említett példákban? A kommunikáció oda-vissza rezgés. A kialakult szituációban mindkét oldal, önmeghatározásával, fellépésével pozícionálja a másik vagy a többi személy helyzetét. Ha elég szuggesztív és hiteles az interakció domináns szereplője, akkor, a másik fél felveszi azt a szerepet, amit kínálnak neki. ….

Fejezet

Oldal

Hangold fel érezhetőségeid!

A jelenlét az egyénre jellemző, felcserélhetetlen, érezhető emberi tartalom, minőség, rezgés, amely alapján mások szavakon innen és túl, szimpatikusnak, ellenszenvesnek, szelídnek vagy erőszakosnak, visszahúzódónak vagy éppen magamutogatónak, hideg távolságtartónak, netán barátságos szeretnivalónak, pancsernak vagy hozzáértőnek, vagy sok minden másnak gondolhatnak minket. „

Mikola Péter

„Van rá esély, hogy szereted a palacsintát. Ugye, így van? De, hogy mennyire kívánod vagy mennyire ízlik, az nagyban függ attól, hogy mivel van töltve az a palacsinta. Így van ez velünk, emberekkel is. Hogy kívánatos-e valaki személyisége vagy éppen nem, az nagyban függ attól, hogy mivel van töltve.”

Mikola Péter

„A jelenlét érezhető üzenet rólunk, gondolatainkról, véleményünkről, ami ott van a megjelenésünkben, gesztusainkban, mondatszerkesztésünkben, szóhasználatunkban, hangsúlyainkban. Üzen arról is, hogy mit gondolunk magunkról, másokról és a helyzetről. Arról, hogy miként kezeljük, alakítjuk az éppen pillanatot.”

Mikola Péter

A szerzőről

Mikola Péter előadóművész, mesekönyvíró, Emberhangoló jelenlét tréner.

Több ezer előadáson tapasztalta meg óvodáktól a Rádió Márványterméig, Parlamenti Fenyőfaünnepségig, miként teszi együttműködővé a kisugárzás a nagyérdemű gyermekközönséget. Évekig tanított „jelenlétet” Geszler Dorottya és Jaksity Kata modelliskolájában, Emberhangoló tréningjeinek résztvevői pedig speciális játékaiban élhették meg emberi minőségük szavakon túl is működő érezni és éreztetni hatásmechanizmusát.

 35 év előadói és nonverbális hatásmechanizmusok tapasztalatait írta meg szórakoztató példákkal illusztrálva az Életre való könyvben

„Az Életre való című könyv nemcsak „okos” könyv, de nagyon élvezetes olvasmány. Sokszor éreztem úgy, egy tea mellett üldögélünk Péterrel, beszélgetünk, miközben megosztja velem a gondolatait, élettapasztalatait, finom humorral fűszerezve. Emellett ismert és kevésbé ismert emberekről is ír, akik a „milyenségükkel”, történeteikkel abban segítenek, hogy követhető mintákat, példákat kapjunk az „életről”. De abban is segít, hogy erősítsük önbecsülésünket, ami gyakran az önismeret hiányára vezethető vissza. Aki majd kézbe veszi, olvassa ezt a könyvet, ebben is támogatásra lel. Az olvasó időről időre lehetőséget kap, hogy elgondolkozzon magáról: milyen is vagyok, szeretnék-e változni, és ha igen, milyen irányban.  

Kívánom, hogy ne csak élvezzék, de legyen hasznukra, épülésükre Mikola Péter Életre való című könyve.” 

Endrei Judit

“Péter eddig bármit csinált életében, azt mindig a szeretet nyelvén tette, a humor és játékosság jegyében. Legyen az zene, meseírás, testnevelés, modelliskola, vagy jelenlét tréning. Most sem tesz másként. Játszva nevel, kacsintva vezet rá az élet nagy összefüggéseire. Kedvesen akaszt batyut a vállunkra, amit megtölt életrevalóval és vidáman indít útnak minket, hogy továbbadhassuk másoknak az ő szeretetnyelvét.”

Szolnoki Péter

Bon-Bon együttes

“Aki él, az életre való. Az útravalót az élethez pedig ez a könyv adhat. A „hamuban sült pogácsa” az érezni és éreztetni hitelessége és játékossága. Átjárhatja az olvasót a mondatok, fejezetek szavakon túli üzenete, amely megérintheti és hívhatja a lelket együtt gondolkodásra, együttérzésre, esélyt adva az önazonos kommunikáció megszületésének.”

Sas Viktória

pszichológus

“Mikola Péter könyve pontosan azt járja körül, hogy nem megváltoztathatatlan, amit annak hiszünk. Segít kiszabadítani a csillogást a rárakódott szürkeség alól, segít kibogozni a fojtogató csomókat. Oldást ad arra, amit oldani kell, és segít új kötések létrehozásához. Ez a könyv mindenkinek szól. Annak is, aki éppen élete egy meddőnek érzett szakaszában jár, napjai gépiesen következnek egymás után, szürkének látja azt, amit tengerzöldnek, aranyszínűnek, pirosnak, hófehérnek kellene látnia. De annak sem haszontalan ezt a könyvet elolvasnia, később pedig újra meg újra visszalapozni kedves részekhez, aki úgy érzi, hogy sikeresen éli az életét, mosolyognak rá az emberek, a dolgok, vele csupa jó dolog történik. A könyv fejezetei azt bontják ki, hogyan lehet arra építeni, ami bennünk van, csak valami bénítja a működőképességét. …”

Filip Tamás

József Attila-díjas költő

Töltsd le az Interakció című fejezetet INGYEN!

 

Kérd INGYEN az Interakció című fejezetet most!

Életre való  -  Könyv
A sorsdöntő pillanatok kommunikációja

 

Töltsd le INGYEN az Életre való című könyv első fejezetét!

Sikeresen megadtad az adataidat!

Valami hiba történt az adataid feldolgozása során. Kérlek, próbáld meg újra!

Mikola Péter az ezen az űrlapon megadott információkat a kapcsolattartáshoz használja fel.